Kolejny raz byłem z Roberta. Wszystko nadal idealnie. Miła fachowa obsługa w atmosferze zrozumienia dla gawędziarstwa zainteresowanego swoim samochodem. Tym razem oprócz przeglądu zrobione zostały sławetne w BXE panewki. Przebieg niewielki bo 55 500 km. Ale czego się nie robi dla spokoju. Wyciągnięte były w idealnym stanie, były to KS-ty. Zostały włożone nowe Glyco sputter i nowe śruby. Cała operacja poprzedzona płukanką LM. Wszystko wykonane przez Roberta bardzo sprawnie ze starannością i zachowaniem czystości.
Przy okazji miałem sposobność popatrzeć na składanie silnika 1.8 TSI. Byłem pod wrażeniem dokładności. Wcześniej naprawę z powodzeniem takiego silnika (po przeskoczeniu rozrządu oraz przy okazji poszerzenie pierścieni olejowych) robił u Roberta mój zięć. Tak więc byłem szczególnie zainteresowany składaniem takiego silnika.
Przy okazji miałem sposobność popatrzeć na składanie silnika 1.8 TSI. Byłem pod wrażeniem dokładności. Wcześniej naprawę z powodzeniem takiego silnika (po przeskoczeniu rozrządu oraz przy okazji poszerzenie pierścieni olejowych) robił u Roberta mój zięć. Tak więc byłem szczególnie zainteresowany składaniem takiego silnika.
Komentarz